Αναξιοποίητη η περιουσία των Ολυμπιακών Αγώνων 2004

Αναξιοποίητη η περιουσία των Ολυμπιακών Αγώνων 2004

Αρ. Πρωτ. 7373/11.03.2010

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Αδράνεια παρατηρείται από τα συναρμόδια Υπουργεία, αναφορικά με την αξιοποίηση της περιουσίας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Έξι χρόνια μετά την διοργάνωσή τους, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, άφησαν πίσω τους μια μετα-ολυμπιακή εποχή με πληθώρα ακινήτων, τα οποία έως τώρα παραμένουν αναξιοποίητα και εκτεθειμένα στην φθορά του χρόνου. Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. ανέλαβε την διαχείριση των εγκαταστάσεων μετά τους Αγώνες, αλλά γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να παραμείνει αναξιοποίητο ένα σημαντικό κομμάτι της περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο πλήρωσε αδρά ο Ελληνικός λαός.

Μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Απορρίμματα, ξερόχορτα, κατεστραμμένες υποδομές συνθέτουν την εικόνα, που αντικρίζει κανείς. Οι εγκαταστάσεις παραμένουν έρημες και κλειστές, η πρόσβαση για τους επισκέπτες είναι σχεδόν αδύνατη, η εικόνα μοιάζει απογοητευτική και μελαγχολική και δεν μαρτυρά ότι εκεί ήταν οι ένδοξες ημέρες του 2004. Η αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θα μπορούσε να αποφέρει αυξημένα έσοδα στα ταμεία του κράτους την δύσκολη αυτή περίοδο, που η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Οφείλει λοιπόν  να αναλογιστεί η κυβέρνηση την ζημία που προκαλεί στο Ελληνικό κράτος η αδράνεια και η αδιαφορία που επιδεικνύει ως προς την αξιοποίηση του πλούτου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Τι στόχους και χρονοδιάγραμμα θέτει η Ελληνική Κυβέρνηση για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004;

Απαντήσεις Υπουργείων